chicken7Τηλ.:23960-23407
Fax.:23960-41787

Μπορεί οι ειδικοί να επιμένουν πως μόνο μία πολύχρωμη διατροφή μπορεί να είναι ισορροπημένη, ωστόσο τα μικρά μας έχουν άλλη γνώμη, αποφεύγοντας πεισματικά τα λαχανικά και οτιδήποτε «πράσινο» περιλαμβάνει το πιάτο τους -όπως το μπρόκολο ή τα σπαράγγια. Τι θα γινόταν όμως, αν συνδυάζαμε όλα τα παραπάνω μαζί με το κοτόπουλο, σε μία λαχταριστή φριτάτα που έχει σχήμα πίτσας; Μπορούμε να μάθουμε, πραγματοποιώντας τη συνταγή που ακολουθεί.

 

Για να την πραγματοποιήσουμε χρειαζόμαστε:

  • 250 γρ. φιλέτο στήθους κοτόπουλου ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ (κομμένο σε κύβους)
  • 3 κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο (λιωμένες)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι μπρόκολο
  • 1 φλιτζάνι κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους
  • 1 κόκκινη πιπεριά (κομμένη σε κύβους)
  • 12 σπαράγγια κομμένα
  • ½ φλιτζάνι γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • 5 αβγά και 4 ασπράδια
  • ¼ του φλιτζανιού παρμεζάνα

 

 frittataΞεκινάμε τη φριτάτα, τσιγαρίζοντας για 3 με 4 λεπτά το κρεμμύδι και το σκόρδο με ένα 1 κ.σ. ελαιόλαδο, σε ένα ειδικό αντικολλητικό τηγάνι. Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το ψήνουμε για 10 λεπτά. Τοποθετούμε σε ένα ταψάκι τα λαχανικά, το κοτόπουλο, τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Σε ένα δεύτερο σκεύος, χτυπάμε τα αβγά με το γάλα και το τυρί, περιχύνοντας στο τέλος με το μείγμα το κοτόπουλο και τα λαχανικά. Βάζουμε το ταψάκι μας στον φούρνο και περιμένουμε 20 με 30 λεπτά, έως ότου «πλημμυρίσει» η κουζίνα μας με μία απολαυστική μυρωδιά!
Εκτός από τα παιδιά, μάλιστα, για εμάς που θέλουμε να προσέξουμε λίγο παραπάνω τη διατροφή μας, το παραπάνω πιάτο είναι ιδανικό, καθώς το φιλέτο στήθους κοτόπουλου έχει λιγότερα από 1% λιπαρά!

Χρήση Cookies
Ο ιστότοπος του Αγροκτήματος Αραμπατζή χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.