Συσκευασμένα στομάχια από κοτόπουλα του αγροκτήματός μας σε συσκευασία περίπου 500 γρ., με τις αντίστοιχες σημάνσεις.
Οι αδένες περιέχουν ίνες στην σύνθεσή τους. Το προϊόν συμβάλλει στην εμφάνιση ενός αισθήματος κορεσμού, η πρωτεΐνη στη σύνθεσή της χωνεύεται εύκολα. Το στομάχι κοτόπουλου, το θερμιδικό περιεχόμενο του οποίου είναι αρκετά χαμηλό, επιτρέπεται να εισέλθει στο μενού για την απώλεια βάρους.
Για να έχετε το μέγιστο όφελος από το προϊόν, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η περίοδος αποθήκευσης δεν υπερβαίνει τις 2 ημέρες και κατά τη διάρκεια της κατάψυξης, οι χρήσιμες ιδιότητες έχουν σχεδόν χαθεί.
Τρυφερό κρέας γαλοπούλας-στήθους (ολόκληρο), σε συσκευασία ενός (1) τεμαχίου, συσκευάζεται σύμφωνα με τις προβλεπόμενες προδιαγραφές, με τις αντίστοιχες σημάνσεις. Οι πολλές θρεπτικές ιδιότητες της γαλοπούλας, την καθιστούν ιδανική επιλογή για ευαίσθητες ηλικιακές ομάδες, όπως είναι τα παιδιά. Ανάμεσα σε αυτές, περιλαμβάνονται και πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, πολλές βιταμίνες (Β6, Β3,Β2, Β12), σίδηρος που ανεβάζει τον αιματοκρίτη, φώσφορο για γερά οστά και δόντια καθώς και κάλιο γνωστό για την καρδιολογική του δράση. Πλούσιο είναι ακόμη το κρέας της σε τρυπτοφάνη, ένα αμινοξύ που συμβάλλει στην παραγωγή της σεροτονίνης, η οποία χαρίζει αίσθημα χαλάρωσης και ευφορίας στον οργανισμό. Αξίζει να σημειωθεί ότι η σεροτονίνη συμμετέχει στη ρύθμιση της διάθεσης, της όρεξης και του ύπνου, ενώ η έλλειψη της συνδέεται με την εκδήλωση κατάθλιψης. Η γαλοπούλα ανήκει έτσι στις τροφές που βοηθούν στην καταπολέμηση της κατάθλιψης.
Συσκευασμένα συκωτάκια από κοτόπουλα του αγροκτήματός μας (περίπου 500 γρ.) με τις αντίστοιχες σημάνσεις.
Όλοι γνωρίζουμε, η πρωτεΐνη είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της λειτουργίας του οργανισμού μας! Είναι ο δομικός λίθος του μυϊκού σας συστήματος. Πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι καταναλώνουμε αρκετή πρωτεΐνη ως ένα μέρος της καθημερινής μας διατροφής και μάλιστα καλή πρωτεΐνη.
Τρυφερό κρέας από μπούτι γαλοπούλας, συσκευασία ενός (1) τεμαχίου με τις αντίστοιχες σημάνσεις. Η γαλοπούλα αποτελεί αναμφισβήτητα για πολλούς το κύριο μενού του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού. Εκτός αυτού όμως η κατανάλωσή της είναι αυξανόμενη και εκτός αυτής της εποχής καθώς αποτελεί ένα νόστιμο κρέας. Αποτελεί τροφή με χαμηλά λιπαρά ενώ συγκαταλέγεται στη λίστα των πιο υγιεινών και θρεπτικών επιλογών, με μικρή θερμιδική απόδοση αλλά με μεγάλη διατροφική αξία και ευεργετική δράση.
Τρυφερό φιλέτο από το στήθος, συσκευάζεται σε μερίδες των δύο (2) τεμαχίων, στην ειδική συσκευασία με τις προβλεπόμενες σημάνσεις κωδικών και ημερομηνιών.
Το στήθος του κοτόπουλου χωρίς το κόκκαλο και το δέρμα. Το χαμηλότερο σε λιπαρά κομμάτι του κοτόπουλου. Το κρέας είναι λευκό και συνεκτικό.
Προτείνεται για άτομα που ακολουθούν ειδική διατροφή με υψηλές πρωτεΐνες και χαμηλά λιπαρά. Η χρήση του είναι απεριόριστη, από σνακ και ριζότο, μέχρι μαγειρευτά και σάλτσες.
Βιολογικής εκτροφής, διατίθεται την περίοδο των Χριστουγέννων αλλά και πλέον, ύστερα από απαίτηση των πελατών μας, και καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Εκτροφής, κατά μέσο όρο, τριών μηνών συσκευάζονται στην ειδική συσκευασία μας με όλες τις προβλεπόμενες σημάνσεις.
Την σωστή ανάπτυξη και λειτουργία του οργανισμού διασφαλίζει ακόμη το κρέας της γαλοπούλας, καθώς περιέχει 74% εύπεπτες πρωτεΐνες, ενώ είναι πλούσια και σε βασικά αμινοξέα.
Τρυφερό κρέας κοτόπουλου-στήθους, σε ένα (1) τεμάχιο, αφού καθαριστεί σχολαστικά, συσκευάζεται με τις αντίστοιχες σημάνσεις.
Όλο το στήθος του κοτόπουλου με το κόκκαλο και το δέρμα. Το κόκκαλο έχει χαρακτηριστικό σχήμα καρίνας καραβιού. Το κρέας είναι λευκό και χαμηλό σε λιπαρά.
Είναι ιδανικό για φούρνο, γάστρα και κατσαρόλα. Ειδικά για το φούρνο προτείνεται μαγείρεμα σε λαδόκολλα για να διατηρηθεί ζουμερό.
Παράγουμε επίσης αυγά με Ω3 και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα πολύ υψηλών προδιαγραφών για τα οποία υπάρχει υψηλή ζήτηση από τους πελάτες μας.
Το αγρόκτημά μας προχώρησε στην παραγωγή αβγών με ενισχυμένα λιπαρά Ω3. Τα αβγά με ενισχυμένα λιπαρά ωμέγα 3 θεωρούνται το μέλλον της διατροφής. Είναι προϊόν μιας ελεγχόμενης μεθόδου διατροφής της κότας η οποία βασίζεται στη χρήση λιναρόσπορου.
Kοτόπουλο που μεγαλώνει για πάνω από 81 ημέρες όπως προβλέπει ο κανονισμός της ΕΕ 834/2007. Στο δικό μας αγρόκτημα εκτρέφεται για περίπου 120 μέρες. Μεγαλώνει φυσιολογικά, χωρίς πρόσθετα γρήγορης ανάπτυξης (ορμόνες), όπως τον παλιό καλό καιρό. Είναι σε ειδική συσκευασία με τις προβλεπόμενες σημάνσεις. Ολόκληρο το κοτόπουλο με το στήθος, το μπούτι, τις φτερούγες, το λαιμό και την πλάτη. Είναι ιδανικό για φούρνο, για γάστρα, αλλά και για σούπα και μαγειρευτά, αν τεμαχιστεί στα μέρη του.
Διατίθενται ολόκληρες, σε ειδική συσκευασία, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες προδιαγραφές, κατόπιν παραγγελίας. Η Βαρβάρα είναι υδρόβιο νηκτικό πτηνό της οικογενείας των Νησσιδών, που απαντά και στον ελλαδικό χώρο. Η επιστημονική ονομασία του είδους είναι Tadorna tadorna και δεν περιλαμβάνει υποείδη.
Η λατινική ονομασία tadorna, έχει άγνωστη προέλευση που δεν επιβεβαιώνεται από κάποια ιστορική πηγή.
Συσκευασμένα στομάχια από γαλοπούλα που μεγαλώνει στο αγρόκτημά μας (περίπου 500 γρ.) με τις αντίστοιχες σημάνσεις.
Τα στομάχια γαλοπούλας είναι μια πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά τροφή. Είναι πλούσια πηγή σιδήρου. Συνοδεύεται εξαιρετικά με ρύζι αλλά και με σαλάτα και είναι πολύ δημοφιλές την περίοδο του Πάσχα μαζί με άλλα εορταστικά εδέσματα.
Συνταγή :
Κορεάτικα στομάχια γαλοπούλας
Οι κοιλίες γαλοπούλας κάνουν ένα εξαιρετικό σνακ.
Διατίθενται ολόκληρες, σε ειδική συσκευασία, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες προδιαγραφές, κατόπιν παραγγελίας.
Η πάπια είναι νόστιμη και αποτελεί εξαιρετική πηγή της αγχολυτική βιταμίνης Β2.
Πάπια: είναι ένα από τα πιο νόστιμα κρέατα και ιδιαίτερα εκλεκτός μεζές. Είναι γεγονός ότι το κρέας της είναι ελαφρώς λιπαρό, αλλά αποτελεί την πρώτη ύλη για μια μαγειρική υψηλής γαστρονομίας. Έχει κρέας ελαφρώς κοκκινωπό, πάρα πολύ γευστικό και με χαρακτηριστικό άρωμα. Μπορεί να μαγειρευτεί στην κατσαρόλα ή στον φούρνο, ολόκληρη ή κομμένη. Ευτυχώς το λίπος είναι υποδερμικό και εάν δεν το θέλετε το αφαιρείτε με το μαχαίρι, αν και η γεύση του είναι μεγαλειώδης. Τα 100 γραμμάρια κρέατος περιέχουν 11,5% πρωτεΐνες και αποδίδουν 400 θερμίδες.
Συσκευασμένα συκωτάκια από γαλοπούλα που μεγαλώνει στο αγρόκτημά μας (περίπου 500 γρ.) με τις αντίστοιχες σημάνσεις
Συκώτι μία πραγματική υπερτροφή!
Θα λέγαμε πως ο ρόλος του συκωτιού στο σώμα, τόσο του ανθρώπου, όσο και του ζώου, είναι εκείνος που του προσδίδει την ιδιαίτερη γεύση του και την αυξημένη θρεπτική του αξία.
To ήπαρ αποτελεί ένα ακούραστο εργοστάσιο που κρατά κάθε οργανισμό στη ζωή γιατί:
Διατίθενται ολόκληρες, σε ειδική συσκευασία, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες προδιαγραφές, κατόπιν παραγγελίας.
Ο Νιλς Χόλγκερσον σίγουρα θα μισούσε το πιάτο αυτό, η αλήθεια είναι, όμως, ότι η ψητή χήνα έχει ιστορία αιώνων στη γαλλική χριστουγεννιάτικη παράδοση, αλλά και σε άλλα μέρη της Ευρώπης, ακόμη και στην Αμερική. Το κρέας της χήνας είναι σκούρο, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πολύ πιο παχυντικό από άλλα «χριστουγεννιάτικα» πουλερικά, όπως η γαλοπούλα και τα 170 γραμμάριά της, μαζί με την πέτσα, αποδίδουν περισσότερες από 300 θερμίδες και 22 γραμμάρια λίπους – κι όλα αυτά χωρίς τη γέμιση!
Τρυφερό φιλέτο από το στήθος, συσκευάζεται σε μερίδες του ενός (1) τεμαχίου, στην ειδική συσκευασία με τις προβλεπόμενες σημάνσεις κωδικών και ημερομηνιών.
Το κρέας της γαλοπούλας παρέχει από 120 έως 240 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια, ανάλογα με το εάν καταναλώνεται με ή χωρίς το δέρμα της. Γενικά αποτελεί μια από τις πιο διαιτητικές επιλογές κρέατος χάρη στη χαμηλή περιεκτικότητά της σε λίπος και χοληστερίνη.
Το πιο άλιπο κομμάτι του κρέατος θεωρείται το στήθος της γαλοπούλας χωρίς την πέτσα (1 γραμμάρια λίπος στα 100 γραμμάρια κρέατος), ενώ το σκούρο κρέας της έχει περισσότερο λίπος (2 γραμμάρια λίπος στα 100 γραμμάρια κρέατος).
Προτιμήστε μπούτι χωρίς πέτσα ή στήθος γαλοπούλας για να μην επιβαρύνεστε από το λίπος.