Το κοτόπουλο είναι ένα από τα πιο συχνά κρέατα που καταναλώνονται παγκοσμίως. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλές μεταξύ των αθλητών επειδή είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης αλλά και μεταξύ αυτών που κάνουν δίαιτα.
Οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες μπορούν να σας βοηθήσουν να επιτύχετε τους στόχους μιας καλής φυσικής κατάστασης, όπως η οικοδόμηση μυών, η διατήρηση μυών και η απώλεια λίπους.
Ωστόσο, τα διάφορα μέρη του κοτόπουλου (στήθος, πτερύγιο, μπούτι και πόδι) περιέχουν μια κάπως διαφορετική ποσότητα πρωτεΐνης και λίπους, άρα θερμίδων.
Μπούτι: 13,5 γραμμάρια πρωτεΐνης
Ο μηρός του κοτόπουλου είναι ένα άλλο δημοφιλές κομμάτι κρέατος. Δίνει μια πιο ζουμερή γεύση σε σχέση με το στήθος.
Ένα χωρίς κόκαλα μαγειρεμένο μπούτι κοτόπουλου (52 γραμμάρια) περιέχει 13,5 γραμμάρια πρωτεΐνης. Αυτό είναι ίσο με 26 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά 100 γραμμάρια.
Οι μηροί κοτόπουλου έχουν επίσης 109 θερμίδες ή 209 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια. Το 53% των θερμίδων προέρχεται από πρωτεΐνες και το 47% από λίπος.
Είναι ενδιαφέρον ότι τα μπούτια κοτόπουλου έχουν ελαφρώς πιο σκούρο χρώμα από το στήθος. Αυτό συμβαίνει επειδή τα πόδια είναι πιο ενεργά και περιέχουν περισσότερη μυοσφαιρίνη.
Πηγή: healthline.com