Για τα απογεύματα που φιλοξενούμε στο σπίτι μας φίλους των παιδιών, οι τορτίγιες με τρυφερό σουβλάκι κοτόπουλου είναι η εύκολη και άκρως καλοκαιρινή συνταγή, που θα «κλείσει» γευστικά μια συνάντηση ατελείωτου παιχνιδιού. Καλό θα ήταν, βέβαια, εφόσον ξέρουμε πως περιμένουμε επισκέψεις, να προετοιμάσουμε από νωρίς το κοτόπουλο και τη μαρινάδα, ώστε όταν τα παιδιά πεινάσουν, να είναι όλα έτοιμα.
θα χρειαστούμε:
- 2 συσκευασίες με χειροποίητα σουβλάκια από φιλέτο μπούτι κοτόπουλου Αραμπατζή
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 4 ξερά κρεμμύδια καθαρισμένα και κομμένα ροδέλες
- 2 λεμόνια κομμένα σε φέτες
- Τορτίγιες
- Dressing
Τοποθετούμε τα σουβλάκια σε ένα ταψί στο οποίο προηγουμένως έχουμε προσθέσει το μείγμα από τα υλικά της μαρινάδας. Τα αφήνουμε εκεί για 8 ώρες, περίπου. Στρώνουμε σε ένα άλλο ταψί τις ροδέλες κρεμμυδιών και βάζουμε τα σουβλάκια στο ταψί πάνω από τις ροδέλες. Τοποθετούμε το ταψί σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει και ψήνουμε τα σουβλάκια μας στους 200 °C για 25 λεπτά. Όταν τα σουβλάκια μας είναι έτοιμα, τα πασπαλίζουμε με μαϊντανό, τους ρίχνουμε λεμόνι και είναι έτοιμα για σερβίρισμα. Τέλος, ανάλογα με τα υλικά που έχουμε για τη γαρνιτούρα, τυλίγουμε το κάθε σουβλάκι σε μία τορτίγια και εμπλουτίζουμε με αυτά, το περιεχόμενο της πίτας μας.