Δώστε μία νέα σπιρτάδα στο μεσημεριανό σας με ενδιαφέρουσες τσαχπινιές, για να μη χορταίνετε να μαγειρεύετε.
Υλικά
(για 4 άτομα)
- 1 πακέτο ζυμαρικά πένες
- 1 μεγάλο στήθος κοτόπουλου Αραμπατζή, κομμένο σε μπουκιές
- 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1/2 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
- 3 κ.σ μουστάρδα απαλή
- 4 κ.σ ελαιόλαδο
- 2 κ.γ πάπρικα γλυκιά
- 1 κ.γ. κάρυ
- λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνίρισμα
- αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕκτέλεσηΣε μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και προσθέτουμε το κοτόπουλο και τα μπαχαρικά. Αφήνουμε να ροδίσει το κοτόπουλο και σβήνουμε με το κρασί.
Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε λίγο νερό ώστε να καλυφθούν τα κομμάτια κοτόπουλου. Προσθέτουμε τη μουστάρδα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Στο μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά al dente, σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Αποσύρουμε από τη φωτιά, περιχύνουμε τις πένες με τη σάλτσα, πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.