Υλικά
3-4 μερίδες
- 850 γρ στήθη κοτόπουλου (2 στήθη)
- 200 γρ φρέσκια μοτσαρέλα σε φέτες
- 150 γρ ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 2 φέτες γαλοπούλα σε κομμάτια
- 10 γρ φύλλα βασιλικού
- αλάτι, πιπέρι
- λίγο ελαιόλαδο
- 3 γλυκοπατάτες
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C (αέρας).
Ανοίγουμε κάθε στήθος κοτόπουλου στη μέση και με έναν μπάτη τα χτυπάμε για να πλατύνουν.
Σε κάθε στήθος κοτόπουλου κάνουμε ένα στρώμα με τα φύλλα του βασιλικού, τοποθετούμε στη σειρά φέτες μοτσαρέλας (να επικαλύπτει λίγο η μία την άλλη), από πάνω τα ντοματίνια (κομμένα στην μέση) και, τέλος, 1 φέτα γαλοπούλας σε κομμάτια. Τυλίγουμε το κοτόπουλο, σχηματίζοντας ρολάκι. Ασφαλίζουμε την γέμιση βάζοντας οδοντογλυφίδες, γύρω-γύρω στο άνοιγμα από τα ρολάκια.
Τοποθετούμε τα ρολάκια σε πυρέξ. Δίπλα τοποθετούμε τις γλυκοπατάτες κομμένες σε μεγάλα κυβάκια. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε λιγο ελαιόλαδο και ελάχιστο νερό και ψήνουμε. Αρχικά στους 190ο C για 15 λεπτά (σε χαμηλή σχάρα) και μετά στους 160ο C για 30 λεπτά (στην μέση του φούρνου).
Αφήνουμε τα ρολάκια να κρυώσουν λίγο και, μετά, τα κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε