chicken7Τηλ.:23960-23407
Fax.:23960-41787

Συκωτάκια με λεμόνι ριγανάταΠροετοιμασία: 10 λεπτά όλα μαζί. Αν έχετε τα συκωτάκια στο ψυγείο, βγάλτε τα νωρίτερα για να μην είναι παγωμένα. Κρατήστε το ελαιόλαδο καυτό αλλά τη φωτιά μέτρια δυνατή. Διαφορετικά, όταν βάλετε τα συκωτάκια, θα πιτσιλάει την υγρασία τους ή ακόμη και τα ίδια τα κομμάτια τους μπορεί να αρχίσουν να εκτινάσσονται. Πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 500 γρ. συκωτάκια κότας (πουλιών)
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και έξτρα για το σερβίρισμα
  • 2 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες, ολόκληρες
  • 1/2-2/3 κ.γ. ρίγανη ξερή
  • χυμός και ξύσμα από 1/2-1 λεμόνι
  • αλάτι (1/2-3/4 κ.γ.), φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • προαιρετικά: μερικές σταγόνες ταμπάσκο

Προετοιμάζετε τα συκωτάκια: Πλένετε τα συκωτάκια κότας, τα απλώνετε σε 2πλή χάρτινη πετσέτα και τα στεγνώνετε πιέζοντας ελαφρώς πάνω τους με ένα άλλο κομμάτι πετσέτας. Εάν τα θέλετε μπουκιές, μπορείτε να τα κόψετε στα δύο. Εφόσον τα μαγειρέψετε αμέσως, τα αλατοπιπερώνετε.

Σοτάρισμα:</strong></span> Σε τηγάνι και μέτρια δυνατή φωτιά (δείτε τα tips παραπάνω) βάζετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το σκόρδο. Αφήνετε το σκόρδο να πάρει χρώμα και να αρωματίσει το λάδι (1-2 λεπτά). Ακολούθως, το βγάζετε και το πετάτε. Προσθέτετε τα συκωτάκια και σοτάρετε για 1.5 – 2 λεπτά. Τα γυρίζετε, βάζετε τη ρίγανη και σοτάρετε άλλα 2 λεπτά να πάρουν χρώμα.</p><p>Ρίχνετε τον χυμό λεμονιού (και το ταμπάσκο, αν το χρησιμοποιήσετε). Μαγειρεύετε για άλλα 1-1.5 λεπτό και αποσύρετε. Τα συκωτάκια θα πρέπει να έχουν πάρει χρώμα εξωτερικά, αλλά μέσα να είναι ζουμερά και ελαφρώς ροζ.

 Σερβίρισμα: Μεταφέρετε τα καυτά λεμονάτα συκωτάκια κότας με ρίγανη σε μπολ ή πιάτο. Προσθέτετε μια-δυό γραμμές ωμό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, τριφτό πιπέρι και ξύσμα λεμονιού. Βάζετε κρασί στα ποτήρια και καλή όρεξη!

 

 


 

Πηγή: pandespani.com

Χρήση Cookies
Ο ιστότοπος του Αγροκτήματος Αραμπατζή χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.