chicken7Τηλ.:23960-23407
Fax.:23960-41787

Χηνόπαπια

Διατίθενται ολόκληρες, σε ειδική συσκευασία, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες προδιαγραφές, κατόπιν παραγγελίας. Η Βαρβάρα είναι υδρόβιο νηκτικό πτηνό της οικογενείας των Νησσιδών, που απαντά και στον ελλαδικό χώρο. Η επιστημονική ονομασία του είδους είναι Tadorna tadorna και δεν περιλαμβάνει υποείδη. 

Η λατινική ονομασία tadorna, έχει άγνωστη προέλευση που δεν επιβεβαιώνεται από κάποια ιστορική πηγή.

Περισσότερα: Χηνόπαπιες  

Πάπια ολόκληρηΔιατίθενται ολόκληρες, σε ειδική συσκευασία, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες προδιαγραφές, κατόπιν παραγγελίας. 

Η πάπια είναι νόστιμη και αποτελεί εξαιρετική πηγή της αγχολυτική βιταμίνης Β2.

Πάπια: είναι ένα από τα πιο νόστιμα κρέατα και ιδιαίτερα εκλεκτός μεζές. Είναι γεγονός ότι το κρέας της είναι ελαφρώς λιπαρό, αλλά αποτελεί την πρώτη ύλη για μια μαγειρική υψηλής γαστρονομίας. Έχει κρέας ελαφρώς κοκκινωπό, πάρα πολύ γευστικό και με χαρακτηριστικό άρωμα. Μπορεί να μαγειρευτεί στην κατσαρόλα ή στον φούρνο, ολόκληρη ή κομμένη. Ευτυχώς το λίπος είναι υποδερμικό και εάν δεν το θέλετε το αφαιρείτε με το μαχαίρι, αν και η γεύση του είναι μεγαλειώδης. Τα 100 γραμμάρια κρέατος περιέχουν 11,5% πρωτεΐνες και αποδίδουν 400 θερμίδες.

Περισσότερα: Πάπιες  

Χήνα ολόκληρηΔιατίθενται ολόκληρες, σε ειδική συσκευασία, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες προδιαγραφές, κατόπιν παραγγελίας. 

Ο Νιλς Χόλγκερσον σίγουρα θα μισούσε το πιάτο αυτό, η αλήθεια είναι, όμως, ότι η ψητή χήνα έχει ιστορία αιώνων στη γαλλική χριστουγεννιάτικη παράδοση, αλλά και σε άλλα μέρη της Ευρώπης, ακόμη και στην Αμερική. Το κρέας της χήνας είναι σκούρο, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πολύ πιο παχυντικό από άλλα «χριστουγεννιάτικα» πουλερικά, όπως η γαλοπούλα και τα 170 γραμμάριά της, μαζί με την πέτσα, αποδίδουν περισσότερες από 300 θερμίδες και 22 γραμμάρια λίπους – κι όλα αυτά χωρίς τη γέμιση! 

Περισσότερα: Χήνες